Foto: Rømø, Leif Tuxen

Dejligt at dele penge ud
til kvinder og børn…

Den Nordslesvigske Kvindeforening, der har solgt Rømø Kur og Rekreation og bygningerne til Rønshoved Skolehjem og lavet en fond, har for første gang uddelt penge oktober 2009.

Af Henriette Holsteen Jessen

Den Nordslesvigske Kvindeforenings Fond trådte for første gang offentlig frem da den fredag den 23. oktober 2009 på Folkehjem uddelte 370.000 kr. til forskellige projekter i det sønderjyske område.

Det var en fantastisk stor fornøjelse at kunne få lov til at dele penge ud, og dermed være med til at sikre foreningens fortsatte berettigelse ved at støtte børn, unge og voksne i Sønderjylland.

Glade mennesker strømmede til, det var både repræsentanter fra pressen, foreningens medlemmer og selvfølgelig de, der skulle modtage pengene. Forudsætningerne for en god eftermiddag var til stede, og det blev en uforglemmelig dag.

Fotos fra uddelingen 2009

 
Rønshoved skolehjem, forstander Jens Jakob Madsen


Aabenraa Statsskole, tokulturelt projekt, musiklærer Christine Ostenfeld


Hospitalsklovnen Gummitud, Sygehus Sønderjylland, klovn Susanne Huse


Den blå Oase, Aabenraa, fm. for bestyrelsen Preben Mogensen


Haderslev Selvhjælp, Maren Wogensen


ASF Dansk Folkehjælp, Haderslev, Susanne Hoffamnn


Tønder Kristkirke, sognepræst Jens Elkjær Petersen


Skærbæk Selvhjælp ,Laura Stubkær


Bennetgård, Rødding, Sanne Holst


Samtalegrupper for børn og unge i sorg, Pia Duus og Annika Sørensen


Brugerrådet Socialpsykiatrien Tønder, Kirsten Damgaard


Sønderborg Krisecenter


Haderslev Krisecenter


Aabenraa Krisecenter, Hanne Larsen

Modtagerne fortalte om deres projekt, og hvad pengene skulle bruges til. Det skabte en stemning af aktivitet, engagement og positivitet. Modtagerne er mennesker med overskud og som brænder for deres interesse. De bruger deres tid, og for mange af dem deres fritid, på at gøre en forskel. Som den lokale journalist sagde ved kaffebordet: - Her har jeg mange gode historier…

De gamle sønderjyske koryfæer afbildet i billedsalen med Anna Marie Callø i spidsen nikkede anerkendende og lod os vide: Nye tider, nye skikke, men stadig hjælp til selvhjælp.